Geen Stichting Derdengelden meer in rekeningoverzicht

Afgelopen jaar zijn er in Nederland 242 miljoen online betalingen verricht. Deze betalingen worden voornamelijk verwerkt met behulp van Payment Service Providers. Consumenten zien op hun rekeningoverzicht Stichting Derdengelden staan. Dat mag wat transparanter vindt Payment Service Provider Buckaroo. In navolging van de Rabobank hebben ook zij ervoor gekozen de tenaamstelling van hun rekening flexibel aan te passen naar de naam van de begunstigde.

‘Bedrijf X by Buckaroo’

Betaal je online? En loopt de betaling aan de webwinkel, bedrijf of dienst via Buckaroo? Dan was de betaling op je rekeningoverzicht voorheen terug te vinden onder de naam Buckaroo Stichting Derdengelden. Nu zie je daar de naam van de partij staan aan wie je betaalt, vervolgt door ‘by Buckaroo’. De consument hoeft niet meer in de details te zoeken naar de begunstigde. De nieuwe tenaamstelling is één van de nieuwe ontwikkelingen die mogelijk wordt gemaakt door de rol van Buckaroo als iDEAL-acquirer.

Geen verwarring meer

Buckaroo benadrukt met de nieuwe tenaamstelling haar faciliterende rol als payment service provider. Maurits Dekker, CCO Buckaroo: “Wij verwerken de betaling voor veel webwinkels en corporates, maar mensen kopen niet bij ons. Daar is nog vaak verwarring over als consumenten onze naam op hun rekeningoverzicht zien staan. Met de nieuwe tenaamstelling willen we eventuele onduidelijkheid wegnemen.”

 

Zie ook berichtgeving De Telegraaf en FD.

Lees ook:

De online betalingchecker van Buckaroo

Laat je klanten eenvoudig controleren of hun betaling succesvol is verlopen. 

Lees meer

Hoe voorspelt de Nederlandse consument zelf het koopgedrag in 2027?

In samenwerking met ShoppingTomorrow, onderdeel van Thuiswinkel.org, deed Gfk onderzoek onder 1000 Nederlandse consumenten: hoe zien zij het koopgedrag in 2027?

Lees meer

Thuiswinkel Marktmonitor: hoe is er betaald in Q1 2022?

De Thuiswinkel Marktmonitor is uit! Een aantal conclusies op het betaalgedrag in Q1 2022 ten opzichte van vorig jaar. Je leest ze in deze blogpost.

Lees meer