Hartstichting

Doneren en collecteren met iDEAL QR

Over de Hartstichting

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Van elke euro gaat € 0,81 naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, preventie en patiëntenbelangen. Donateurs kunnen eenmalig of maandelijks doneren op de website via iDEAL, creditcard of machtiging. Tijdens de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting (in april) kan er ook gedoneerd worden via iDEAL QR en Tikkie.

Hartstichting QR donatie

Doneren via iDEAL QR-code

Doneren wordt - net als betalen - steeds laagdrempeliger. Dat moet ook wel, want niet iedereen heeft tegenwoordig nog contant geld op zak. Niet alleen donateurs zijn lastig te werven, maar ook collectanten. Dat realiseert de Hartstichting maar al te goed.

Om doneren gemakkelijker te maken omarmt de Hartstichting nieuwe initiatieven op gebied van betalen. Zo  bieden zij de mogelijkheid om te kunnen doneren via een iDEAL QR-code. Hiermee kan aan de deur betaald worden via de smartphone en de hoogte van het bedrag is door de donateur zelf aan te passen.

Nieuwe doelgroep

‘Doneren moet met zijn tijd mee’, zegt Ronald Schouten, teammanager acties & evenementen bij de Hartstichting. ‘We willen het gemakkelijker maken om een donatie te doen én een nieuwe groep collectanten aanspreken.’ Vooral jongeren gaan niet meer zo snel langs de deur om te collecteren, liever doneren zij online en via smartphone. Daarom is het mogelijk om een eigen donatiepagina op te zetten, bijvoorbeeld voor een sponsoractie.

“We willen het gemakkelijker maken om een donatie te doen én een nieuwe groep collectanten aanspreken. ”

— Ronald Schouten - Hartstichting

Hartstichting Tikkie

Speciaal tarief voor Goede Doelen

Bij een donatie moet zoveel mogelijk van het bedrag naar het goede doel gaan uiteraard. Belangrijk bij de zoektocht naar nieuwe betaalmethodes is daarom dat de kosten laag blijven. De mogelijkheid om iedere collectebus met een pinapparaat uit te rusten valt daarmee af. Ook de transactietarieven voor bijvoorbeeld iDEAL, Paypal en creditcard wegen mee. Daarom biedt Buckaroo een speciaal tarief aan voor Goede Doelen

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases