Alipay - de populairste betaalmethode uit China

Eenvoudig online en mobiel betalen

Wat is Alipay?

Alipay is de Chinese e-wallet. De omnichannel betaalmethode wordt jaarlijkst gebruikt door ruim 900 miljoen gebruikers. Wereldwijd zijn er jaarlijks zelfs 1.2 miljard gebruikers. Het is ontwikkeld door China's grootste webplatform Alibaba. Alipay is samen met WeChatPay verantwoordelijk voor ruim driekwart van alle online en mobiele betalingen in China.

Alipay

Is Alipay interessant voor mijn webshop?

Het toevoegen van Alipay is interessant als je webshop zich richt op de Chinese markt en daarnaast om betalingen van Chinese touristen te verwerken. De betaalmethode is enorm populair in de retail- en touristenbranche. Zo biedt o.a. het Van Gogh Museum haar Chinese klanten de mogelijkheid om te betalen met Alipay. 

Alipay betaalproces

Betalen via Alipay

Om te kunnen betalen met Alipay koppelt de consument een debit bankrekening of creditcard aan de e-wallet. Bij aankopen via Alipay, zowel via desktop als mobiel, worden de bedragen automatisch afgeschreven.

 

Alipay online betalen: online shoppen via pc of laptop? Ook dan kan er met Alipay betaald worden. In de checkout of betaalpagina wordt een Alipay QR-code getoond, de consument kan deze scannen met de smartphone vanaf op het scherm. Er wordt gevraagd in te loggen op het Alipay account om de betaling te bevestigen.


Alipay mobiel betalen: betalen via mobiel is de snelste en meest gangbare manier van betalen met Alipay. Via de checkout op een mobiele website of app kan direct worden doorverwezen naar de Alipay app. Het transactieverzoek moet worden bevestigd door de consument na inlog.

 

Gemakkelijk te activeren

Vraag Alipay aan via Buckaroo, wij regelen de koppeling.

 

De betaalmethode komt binnenkort standaard in de webshop plugins voor Magento 1 en 2.

Alipay betalen webshop
Alipay mobiel

Voordelen van Alipay

  • Gegarandeerde betaling
  • Geen chargebacks
  • Hoog consumentenvertrouwen door merkbekendheid
  • Hoge conversieratio
  • Real-time transacties

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases