Apple Pay - de betaalmethode voor alle iOS gebruikers

Voor online en mobiele betalingen

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is de internationale betaalmethode van Apple. Consumenten kunnen op twee manieren online afrekenen via Apple Pay. Via de reguliere checkout en via een zogeheten fast-checkout, waarbij er direct vanaf de productpagina afgerekend kan worden zonder tussenkomst van ‘een winkelwagentje’. De adres- en betaalgegevens van de consument zijn namelijk al bekend bij Apple Pay en hoeven niet opnieuw te worden ingevuld. Het afrekenproces wordt hiermee aanzienlijk verkort.

 

Wil je weten hoe een Apple Pay integratie in zijn werk gaat? Benieuwd naar het effect van Apple Pay op je checkout?

Apple Pay online betaalmethode

Alleen zichtbaar voor Apple gebruikers

De betaaloptie is alleen zichtbaar voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch-gebruikers die online shoppen via Safari, de standaardbrowser van Apple. Heb je als consument geen Apple Pay-account? Dan krijg je Apple Pay ook niet als betaaloptie te zien. De Apple Pay-betaalknop is heel flexibel, het past zich op kenmerken van de online shopper aan.

Apple Pay betaalmethode

Veilig en snel

Betalingen via Apple Pay gaan volgens de nieuwste veiligheidsnorm waarin gevraagd wordt strong customer authentication. De betalingen via Apple Pay worden bevestigd via TouchID of FaceID.

Gemakkelijk te activeren

Vraag je Apple Pay aan via Buckaroo dan regelen wij de koppeling, inclusief het benodigde certificaat. De betaalmethode zit standaard in de webshop-plugin voor Magento, WooCommerce en Shopware. Gebruik je maatwerk? Dan hebben we een uitgebreide SDK (software development kit) beschikbaar.

Apple Pay betalen webshop
Apple Pay check-out

Voordelen van Apple Pay

  • Groot internationaal bereik
  • Hoge conversie en orderwaarde onder iPhone-gebruikers
  • In te zetten als ‘fast-checkout’ of ‘one-click checkout’
  • Voldoet aan de veiligheidsnormen van PSD2
  • Alleen zichtbaar voor gebruikers van Apple Wallet
  • Strong Customer Authentication via TouchID/FaceID

Betalen met Apple Pay is beschikbaar voor klanten van de volgende banken:

Apple Pay ondersteunt..

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Gerelateerde artikelen

Buckaroo brengt Apple Pay naar Nederlandse merchants

Payment Service Provider Buckaroo maakt vandaag bekend Apple Pay aan te bieden voor Nederlandse webshops. De betaalmethode maakt mobiele betalingen gemakkelijk, veilig en snel.

Lees meer

Hoe mobiele betaaldiensten je conversie verhogen

Apple Pay is nu ook in Nederland beschikbaar voor webshops. Klanten laten betalen via dit soort mobiele betaaldiensten is gemakkelijk én goed voor je conversie, vertelt CTO Jelle Hoes van Buckaroo.

Lees meer

Maurits Dekker in podcast Nieuwe Knikkers

De podcast start met een korte introductie maar dan gaat het al snel over Apple Pay, de e-wallet is nu enkele maanden actief in Nederland. Wat gaat dat betekenen voor de betaalmarkt? Maakt het iDEAL straks overbodig?

Lees meer