Bancontact - de bekendste betaalmethode van België

Voor online en mobiele betalingen

Wat is Bancontact?

Bancontact is de bekendste online betaalmethode in België. De betaling wordt afgerond in de eigen internetbankieromgeving. Het is een gegarandeerde betaalmethode, dat wil zeggen: het geld wordt direct overgemaakt en kan niet worden teruggedraaid. Deze manier van online betalen komt overeen met het Nederlandse iDEAL. Belgische consumenten betalen in winkels, restaurants en online geregeld via Bancontact met hun smartphone via de Bancontact App. Of via de Payconiq App.

Hoe werkt Bancontact?

Een betaling met Bancontact is vergelijkbaar met die van een iDEAL-betaling. Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met de vertrouwde internetbankieromgeving van de koper. De betaling wordt voltooid en vanuit Buckaroo wordt real-time de status van de transactie doorgegeven.

 

Een bijkomend voordeel is dat het een directe en gegarandeerde betaling betreft, dit zorgt voor zekerheid en veiligheid. De betaling kan namelijk niet worden teruggedraaid door de koper.

  • Meest gekozen betaalmethode in België
  • 100% gegarandeerde betaling, dus geen risico's 
  • Real-live statusoverzicht van alle Bancontact-betalingen

Meer conversie met de Bancontact App

Van alle Bancontact betalingen gaat 33% via de App. Is België jouw afzetmarkt? Reden te meer om deze smartphone betaalmethode aan het te bieden in de check-out. Merchants die Bancontact Mobile aanbieden op hun website, ervaren dat dit 15 tot 20% meer conversie oplevert.

 

Neem je Bancontact rechtstreeks af bij Buckaroo? Dan krijg je Bancontact Mobile er standaard bij. Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Je betaalt alleen het gebruikelijke transactietarief.