iDEAL - de meest gebruikte betaalmethode in Nederland

Voor online en mobiele betalingen

Wat is iDEAL?

Elke dag worden er 1,5 miljoen iDEAL-betalingen gedaan. Deze online bankoverschrijving is voor veel Nederlanders de meest vertrouwde vorm van online betalen. Het biedt webwinkeliers een betaalgarantie en een conversiepercentage van 93%.

 

Hoe werkt het?
De betaling wordt opgestart vanaf een betaalpagina of check-out en afgerond in de eigen bankomgeving van de consument. Het is feitelijk een gemakkelijkere versie van overboeken, omdat alle betaalgegevens al vooraf automatisch zijn ingevuld. Een ander belangrijk kenmerk van iDEAL is dat zowel de ontvanger als betaler direct weet of de betaling geslaagd is. De betaling is niet terug te draaien. Een directe gegarandeerde betaalmethode noemen wij dat. 


iDEAL is in 2005 in Nederland opgericht zodat de consument via eigen bank internetbetalingen kan verrichten. Het is een initiatief van verschillende Nederlandse banken. Currence is de merkeigenaar van iDEAL en beheert alle regels en afspraken voor dit online betaalmiddel. Currence verwerkt zelf echter geen iDEAL-betalingen.

iDEAL aanbieden op je betaalpagina

Een iDEAL-betaling verloopt vrijwel altijd via een Payment Service Provider. Buckaroo was in 2005 de eerste aanbieder van het Nederlandse betaalproduct. En nu nog steeds zijn we de grootste niet-bancaire verwerker.

 

De payment software van Buckaroo zorgt voor een soepele en veilige communicatie tussen de systemen van de bank, de consument en de verkoper. Buckaroo klanten kunnen binnen enkele uren live. Een beveiligingscertificaat is niet nodig, die hebben wij, maar uiteraard willen we jou wel beter leren kennen voordat we de betalingen gaan verwerken.

iDeal betaalmethode

Hoe werkt iDEAL?

Bied je iDEAL aan op je betaalpagina? Dan kan de consument online afrekenen via eigen bank: vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot. De bank van de betaler kan anders zijn dan de bank van de verkoper. Om te betalen kiest de consument zijn of haar eigen bank uit de lijst.

 

De betaling gebeurt binnen de internetbankieromgeving van de bank van de consument en afgerond met een bevestigingscode via e.dentifier, App, QR-code of SMS. (Deze bevestigingscode verschilt per bank.) De betaling wordt direct verwerkt en is real-time terug te zien in de Buckaroo Plaza.

iDEAL betaallink

iDEAL is ook in te zetten voor betalingen achteraf. Bijvoorbeeld als digitale factuur. De iDEAL-betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden. Deze url kan los weergegeven worden, maar zit vaak achter ‘een betaalknop’. Vergelijkbaar met hoe deze eruit ziet in een webshop. Een digitale factuur met een betaalknop of betaallink kun je zelf aanmaken in de Buckaroo Plaza. 

 

De iDEAL betaallink is ook te versturen per sms. Via een verkorte link wordt de ontvanger naar een betaalpagina geleidt waar mobiel betaald kan worden. Het betaalverzoek is altijd herkenbaar afkomstig van jouw bedrijf. Op zowel de factuur, als de betaalpagina staat duidelijk omschreven wat er precies wordt afgerekend. De link is ook te gebruiken in herinneringsfacturen. 

iDEAL betaallink
iDEAL QR-code 'scannen & betalen'

Een eigen iDEAL QR-code

70% van alle iDEAL-betalingen gaat via mobiel, bijvoorbeeld via een betaallink of Tikkie. Maar ook als je via desktop shopt kun je mobiel afrekenen. Dat kan via een iDEAL QR-code in de check-out. Met de smartphone kan de QR-code vanaf het scherm worden gescand om de betaling te voltooien. Ook facturen of betalingen in een winkel of op een beurs kunnen voorzien worden van een code. Zo kunnen online en offline betaalverzoeken via mobiel worden afgerond. Net als een betaallink, kan ook een iDEAL QR aangemaakt worden in de Buckaroo Plaza.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases