iDEAL QR

Laat je klanten eenvoudig mobiel betalen

Over iDEAL QR

iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Consumenten betalen in webshops met iDEAL en ook facturen worden vaak via een iDEAL betaallink voldaan. Met de komst van iDEAL QR kan nu ook via smartphone betaald worden met iDEAL. Te gebruiken in combinatie met de iDEAL QR App, Bunq of Rabo Bankierenapp.

iDEAL QR voor ondernemers

Diverse toepassingen
Ondernemers en bedrijven kunnen de iDEAL QR aanbieden als betaalmethode op facturen, in de check-out van een webwinkel, op de kassabon, in een bushokje, in een showroom, op collectebussen of ter vervanging van het pinapparaat. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel digitaal als geprint. 

 

iDEAL QR code genereren
Indien je iDEAL QR wilt gaan gebruiken heb je een actief iDEAL-contract nodig. Deze is verkrijgbaar via Buckaroo. Je kunt daarbij zelf in jouw contract aangeven via welke bank de transacties mogen verlopen. Het genereren van een iDEAL QR-code kan via de Buckaroo Payment Plaza middels het uploaden van een .csv bestand.

Scan en betaal via iDEAL QR

Door een iDEAL QR code te scannen wordt een betaalopdracht klaargezet in de mobiel bankieren App van de consument. Om de transactie af te ronden geeft de consument goedkeuring met zijn of haar mobiele pincode. De iDEAL QR-code is te herkennen aan het vertrouwde roze logo in het midden van de code.

Probeer het zelf

De iDEAL-app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.
Download (of open) de App. Stel jouw voorkeursbank in. En scan onderstaande afbeelding.

iDEAL QR code

De voordelen van iDEAL QR

  • Mobiel betalen met een vertrouwde Nederlandse betaalmethode
  • Laagdrempelig betalen of doneren via QR-code
  • Eerste stap naar digitalisering van jouw facturen
  • Betalen met zowel iOS als Android smartphones
  • Betalen via internetbankieren
  • Automatisch QR-codes genereren
  • Snel en gemakkelijk transactieproces
  • Meer dan 10 aangesloten Nederlandse banken

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases