Payconiq

Online en in de winkel betalen

Wat is Payconiq?

Payconiq is een omnichannel betaalmethode. Dat wil zeggen met Payconiq kan zowel online als offline worden betaald. In winkels, restaurant of webshop. Betalen gaat via een QR-code die je scant met je smartphone. Betalingen verlopen rechtstreeks vanuit de Payconiq-app.

Hoe werkt Payconiq?

Payconiq is een nieuwe betaalmethode waarmee via de smartphone kan worden betaald aan vrienden, in winkels, horeca en nu ook in webshops. Het betaalsysteem is eind 2015 gelanceerd door ING, maar inmiddels zijn ook meerdere Belgische en Nederlandse banken ingestapt op de service. Op dit moment zijn ruim 50.000 winkels aangesloten, groot en klein. De betaalmethode is ontwikkeld op PSD2, hierdoor kunnen consumenten met één druk op de knop betalen met hun smartphone, zonder doorgeleidt te worden naar hun bank.

Payconiq betaalmethode

Voordelen van Payconiq

  • Payconiq biedt een gegarandeerde betaling
  • Internationale betaalmethode
  • Te combineren met een spaarsysteem
  • Ook betalen in de winkel via het kassasysteem
Hoe en waar kun je betalen met Payconiq?

Laat je klanten mobiel betalen

Dankzij het partnership tussen Buckaroo en Payconiq kun je snel live via de directe koppeling. Zo kunnen jij en jouw klanten snel profiteren van de nieuwste omnichannel betaalmethode.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Snel en eenvoudig mobiel betalen: binnenkort ook in Nederland?

Veel Zweden en Noren betalen snel en eenvoudig via de smartphone-apps Swish en Vipps. Hoog tijd om ook in Nederland zo’n breed gedragen initiatief te ondersteunen. ‘Het probleem met de Nederlandse betaalapps is dat die vooralsnog niet volledig met elkaar samenwerken.’

Lees meer

Partnership Buckaroo en Payconiq voor online betalen via smartphone

Deze samenwerking tussen Buckaroo en Payconiq maakt het mogelijk voor webwinkeliers om de mobiele betaalmethode aan te bieden in de check-out. Betalen kan via een QR-code met de smartphone.

Lees meer

Hoe mobiele betaaldiensten je conversie verhogen

Apple Pay is nu ook in Nederland beschikbaar voor webshops. Klanten laten betalen via dit soort mobiele betaaldiensten is gemakkelijk én goed voor je conversie, vertelt CTO Jelle Hoes van Buckaroo.

Lees meer